TEST: Prehlad ali gripa?

Reši test, ugotovi, kaj bi lahko bilo, in poišči pravo rešitev.

Imaš vročino in hkrati kašljaš?

Imaš hkrati zamašen nos in te boli grlo?

Imaš bolečine v mišicah in sklepih?

Ojoj … verjetno imaš gripo. Preveri več in poišči pravo rešitev TUKAJ.

Ojoj … vročina in kašelj hkrati. Verjetno imaš gripo. Preveri več in poišči pravo rešitev TUKAJ.

Ojoj … verjetno imaš gripo. Preveri več in poišči pravo rešitev TUKAJ.

Ojoj … kaže, da se te loteva prehlad. Preveri TUKAJ, kaj je prava rešitev za olajšanje simptomov.

Ker poleg navedenih simptomov nimaš tudi vročine in ne kašljaš, se te najverjetneje loteva prehlad. Preveri TUKAJ, kaj je prava rešitev za olajšanje simptomov.

Mhm … ker čutiš samo bolečine v mišicah in sklepih, nimaš pa drugih tipičnih znakov gripe, se te najverjetneje loteva prehlad. Preveri TUKAJ, kaj je prava rešitev za olajšanje simptomov. Če se bolečine v mišicah in sklepih pojavljajo samostojno, brez drugih bolezenskih znakov, gre lahko tudi za druga obolenja, ki niso povezana s prehladom ali gripo. V takih primerih svetujemo posvet z zdravnikom ali farmacevtom.

Ojoj … verjetno imaš gripo. Preveri več in poišči pravo rešitev TUKAJ.

Jupi! Na podlagi tvojih odgovorov verjetno nimaš niti gripe niti prehlada. Da bo tako tudi ostalo, preveri TUKAJ in preberi, kako se zaščititi pred možno okužbo. Če se slabo počutiš, a nimaš tipičnih bolezenskih znakov gripe ali prehlada, se posvetuj z zdravnikom ali farmacevtom.

Rezultat testa ni diagnoza in ni nadomestilo za zdravnikov ali farmacevtov nasvet in morebitna predpisana zdravila. Podobni simptomi se lahko pojavljajo tudi pri drugih boleznih. Če trajajo daljše obdobje in si zaskrbljen, obišči zdravnika.